|   | 
  • “Suriye ile İlişkilerin Kurulmaması İçin Sebep Yok


    “Suriye ile İlişkilerin Kurulmaması İçin Sebep Yok
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrasında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Suriye ile diplomatik ilişkilerin kurulmaması için hiçbir sebep yok. Biz Suriye ile ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde devam ederiz. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz” dedi.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar’da bulunan Hz. Ali Camii’nde kıldı. Namazın ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Yeni bir seslenişe gerek yok. Kentsel dönüşümün temelinde bu tür birçok kaçak yapıların, zemin etütlerinin doğru dürüst yapılmadığı yerlerde dönüşüme gidelim ki işi sağlama bağlayalım. Yıkılan binalarda sıkıntı, bakıyorsunuz 3 kat kaçak yapılmış. Bundan sonraki süreçte kentsel dönüşümle zemin etütleri ile başlayıp TOKİ ile verilen imtihanı nasıl verdiysek, ülke genelinde bu yapıları yaparak adımlarımızı atalım ve işi sağlama bağlayalım” ifadelerini kullandı.
     
     
    Erdoğan, “Bizim Cumhur İttifakı'nın önemli bir temsilcisi olarak Devlet Bey'le uzun bir süredir çalışmalarımız var. Uzun bir süredir Devlet Bey ile yaptığımız görüşmeler var. Ve bu görüşmelerimizi ara vermeden devam ettirdik. Devam ettiriyoruz. Ve bundan sonra da yine aynı şekilde devam ettireceğiz. Burada herhangi bir suistimale de fırsat vermeyi asla düşünmüyoruz. Böyle bir şey de söz konusu değil. Yine Devlet Bey'le şu anda ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, neler oluyor, ne gibi tedbirler almamız gerekir, bunların değerlendirmesini yaptık. Bunların görüşmesini yaptık. Ve her görüşmemizde de nereden bakarsanız, yani bir saat civarında bu değerlendirmeleri yapıyoruz. Ve bu değerlendirmelerle birlikte gerek Milliyetçi Hareket Partisi gerekse Adalet ve Kalkınma Partisi olarak adımlarımızı atıyoruz” dedi.
     
     
    “Suriye ile diplomatik ilişkilerin kurulmaması için hiçbir sebep yok” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Suriye ile ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek, yine aynı şekilde devam ederiz. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz. Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Ve nasıl ki biz Suriye ile ilişkilerimizi çok canlı tuttuysak, geçmişte ailece görüşmelere kadar Sayın Esed ile görüşmeler yaptık. Yarın olmaz diye bir şey yok, yine olur” dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.