|   | 
  • SÜRÜ YÖNETİM ELEMANI KURSU İÇİN YENİ PROTOKOL İMZALANDI


    SÜRÜ YÖNETİM ELEMANI KURSU İÇİN YENİ PROTOKOL İMZALANDI
    Kayseri Çalışma ve İş Kurmu İl Müdürlüğü, Kayseri İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2014 yılında 25 kişinin eğitim aldığı ?Sürü Yönetim Elemanı Benim? projesi kapsamında 2015 yılında Kayseri de 250 kişi eğitim alacak.





    Kayseri Çalışma ve İş Kurmu İl Müdürlüğü, Kayseri İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2014 yılında 25 kişinin eğitim aldığı ?Sürü Yönetim Elemanı Benim? projesi kapsamında 2015 yılında Kayseri de 250 kişi eğitim alacak. 

    Kayseri Çalışma ve İş Kurmu İl Müdür Vekili Ebubekir Güngör, "İl Müdürlüğümüz, Kayseri İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü?nce küçükbaş hayvanların sevk ve idaresine yönelik düzenlenen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi kapsamında sürü yönetimi elemanı kursları düzenlenecektir. Kurumumuz tarafından eğitime katılacak kursiyerlere; her bir fiili kurs günü için 20 TL kursiyer zaruri ödemesi yapılacak olup, eğitimlere katılan kursiyerler için 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği ödenmesi gereken sigorta primi, İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta prim giderleri karşılanacaktır" dedi.
    Güngör, "Akkışla ilçesinde 25, Bünyan ilçesinde 50, Develi ilçesinde 50, Pınarbaşı ilçesinde 50, Sarıoğlan ilçesinde 25, Tomarza ilçesinde 50 olmak üzere toplam 250 kursiyer katılacaktır. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan sürü yönetimi elemanı adaylarına MEB tarafından onaylı sertifika verilecektir. Sertifikalandırılan sürü yönetim elemanları eğitimin konusuna ve modülde ifade edilen alanlara uygun işlerde istihdam edilme imkânı bulabilecek veya eğitimin konusuna uygun olarak kendi işinde çalışabilecektir" diye konuştu.
    Güngör şu bilgileri verdi:
    "Sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hâkim olma, sağım yapabilme yeteneği kazandırmaktır. MEB modüler eğitim programı çerçevesinde kazandıkları bilgilerin ışığı altında, daha bilinçli bir şekilde yürütmelerini sağlamak, kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığını daha cazibeli bir meslek haline getirmektir.
    Eğitimler tarımsal işletme ve yörelerindeki iş takvimleri göz önüne alınarak hayvancılık ve zirai faaliyetlerin daha az olduğu veya faaliyetlere ara verilen Ocak, Şubat, Mart, aylarında düzenlenecektir."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.