|   | 
  • Talas Meclisinde Gündem Olan Konu Ne?


    Talas Meclisinde Gündem Olan Konu Ne?
    Talas Belediyesi 2024 yılı Eylül ayı 2. Birleşim 1. Oturum toplantısında gündemin ilk maddesi olan, mülkiyetinin yarısı hazineye yarısı belediyeye ait olan arsanın alan imar planı üzerinde ticarete satış talebi sebebiyle görüş alışverişi oldu.

    Meclis Üyesi Ülker, bahse konu madde hakkında: “Biz kentsel dönüşüm projelerine ve kentsel dönüşümle ilgili olan imar değişikliklerine karşı değiliz ama insanların kullanımında olan, kullanması gereken sosyal donatı alanlarının ticari alana çevrilerek satışına karşıyız.'' dedi.

     

    Başkan Mustafa Yalçın: ''520 ailenin oluşturduğu bir arsa var, köşesinde de küçük bir arsayı tamamlamak için devlet ve belediye ortaklığında bir arsa var. Büyük arsayı tamamlamak için istediğimiz Milli Emlak Müdürlüğü, burayı 'ticari alan yaparsan veririm' diyor. Yani devlet  böyle istiyor. Yarısı da zaten belediyenin. 520 ailenin mirasçısıyla beraber çözümüne dokunuş yapacakken bizi, meclisi, Milli Emlak'ı başka şeylerle itham etmek nereden çıktı. 7 yıldır yapılmayan bir şeyi bir dokunuşla yaparak 520 hanenin duasını alacaksınız'' dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.