|   | 
  • Talas Ve Hacılar'a Büyükşehir Belediyesi Desteği


    Talas Ve Hacılar'a Büyükşehir Belediyesi Desteği
    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçelerin kalkınması için başlattığı yatırım toplantılarını Talas ve Hacılar ilçeleriyle sürdürdü.

     Toplantılarda bu iki ilçeye Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak yatırımlar ele alındı. İlçelerdeki toplantılarda sorunların tespit edildiğini ve bu doğrultuda projelerin hazırlanmakta olduğunu belirten başkan Özhaseki, yakın zamanda ihalelerin başlayacağını ve yapım çalışmalarına geçileceğini söyledi.

    Talas'taki Tarihi Yaman Dede Konağı'nda yapılan yatırım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile Büyükşehir ve Talas Belediyesi bürokratları katıldı. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesine yeni bağlanmış bütün ilçeler giderek sorunları tespit ettiklerini hatırlatan başkan Özhaseki, "İlçelerde belediye başkanı arkadaşlarımızla yapabileceklerimize karar verdik. Şimdi de planlarını, projelerini yapıyoruz. Projeler çıktıktan sonra ilgili ilçe belediye başkanı arkadaşlarımızla bir kere daha tartışıp doğru olduğuna karar verdikten sonra da ihaleye çıkacağız ve yapım işleri başlayacak. İlçelerimizin hepsinde düşündüğümüz projeleri ayağa kaldıracağız. Talas ve Hacılar'ı en sona bıraktık, çünkü bu ilçelerimizin ihtiyaçlarını biliyoruz. Talas Belediye Başkanımız seçimlerde çok güzel projeler açıkladı. Bu projelerin yapımı hususunda biz de yardımcı olacağız." dedi.

    Belediyecilik anlayışları ile ilgili de açıklamalar yapan Başkan Mehmet Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıllardır yaptığımız belediye başkanlığı döneminde ve girdiğimiz seçimlerde hiçbir zaman insanlara şirin gözüküp parlak projeler vadederek oy toplamak gibi bir usulümüz olmadı. Şükür ki, böyle bir hataya düşmedik. Yapabileceklerimizi, doğruları söyledik ve olması gerekenleri anlattık. Talas Belediye Başkanımızla ciddi bir çalışma yaptık ve şimdi bu projelerin hangisinden başlayıp önceliğimizin hangileri olacağına karar vereceğiz. Seçimlerde raylı sistemden çok bahsetmiştik. Şimdi raylı sistem Talas'ta başladı ve devam ediyor. Ayrıca, Talas'ın mahalle durumuna geçen Kepez, Kuruköprü, Başakpınar gibi yerleşim birimlerine yapılacak projeleri görüşeceğiz ve zaman içinde uygulamaya sokacağız. Alınacak kararların hayırlı olmasını diliyorum." 

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu de açıklamasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ederek, zaten uzun süredir birlikte çalıştıklarını söyledi. Seçimler esnasında açıklanan projelerin hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmaların başladığını, geçen hafta itibarıyla saha çalışmalarını da geçildiğini dile getiren Palancıoğlu, "İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibinin desteği ile de önümüzdeki yıllara ait yapacağımız projeleri masaya yatıracağız ve en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

    Açıklamaların ardından yaklaşık iki saat süren toplantıda, Talas'a yapılması düşünülen Gençlik Merkezi, 7/24 Spor Merkezi, Ali Dağı Yürüyüş Bisiklet ve Binicilik Parkuru, Kapalı Çarşı, Kapalı Çocuk Parkı, Yaşam Merkezi, 7/24 Kütüphane gibi projeler masaya yatırılarak fizibilite çalışması yapıldı. 

    HACILAR'DA DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, daha sonra ekibi ile birlikte Talas'tan Hacılar'a geçti. Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ve belediye bürokratlarının da katılımıyla yapılan yatırım toplantısında Hacılar ile ilgili projeler masaya yatırıldı. Toplantıda Hacılar'da ciddi bir dönüşümün başlatılmasına yönelik kararlar alındı. Hacılar için yeni bir meydan projesi çalışmasının başlatılmasının da gündeme geldiği toplantıda, bu meydana bakan 7 bin m².lik alanda Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadınlar ve Gençlik Merkezi yapılması kararlaştırıldı. Yapılacak merkezde çok amaçlı salon da yer alacak. Ayrıca Hacılar'da, Erciyes'e çıkacak olan misafirler için alışveriş mekanları yapılmasının gerekliliği de vurgulanarak buna yönelik bazı projeler geliştirildi. Hacılar'daki yatırım toplantısında, dere yataklarının ıslahı ile mesire alanı, yeni mezarlık ve yeni yolların yapılması gibi konular da görüşüldü ve Başkan Mehmet Özhaseki Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm bu hizmetlerin yerine getirileceğini belirtti. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.