|   | 
  • TATİLCİLER DIŞ KULAK YOLU ENFEKSİYONLARINA DİKKAT!!!


    TATİLCİLER DIŞ KULAK YOLU ENFEKSİYONLARINA DİKKAT!!!
    Yaz mevsiminin en şiddetli sıcaklarını yaşadığımız şu günlerde 35-40 derece ye kadar ulaşan termometreler vatandaşı bunaltıyor.Ramazan ayının da yaz mevsimine denk gelmesiyle birlikte vücutta de sıvı kaybı miktarı da artıyor.Bu sıcak günlerde rahatlamanın en güzel yolu ise serinlemekten geçiyor.Durum böyle olunca vatandaşlar da havuz ve denizlere akın ediyor.

    Peki havuz ve denizler ne kadar sağlıklı?

    Bu konuda  uzmanlar serinlerken sağlığınızdan olmayın uyarısında bulunarak havuz ve denizlerde meydana gelebilecek sağlık problemlerinden biri olan dış kulak yolu enfeksiyonlarından korunmayı hatırlatırlatarak bazı önerilerde bulunuyor.

    Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr Murat Koç yüzmeye gitmeden önce kulak muayenesinin yaptırılması gerektiğini belirtiyor.

    ??Yüzme sporunu veya yaz tatili için yüzmeyi tercih eden insanlara temel önerimiz yüzme faaliyetlerinden önce mutlaka kulak muayenelerini olmalarıdır.Çünkü dış kulak yolunda olası bir tıkamayan kulak kiri su ile temas ettiğinde kulak yolunu iyice tıkar hale gelir ve dış kulak yolu enfeksiyonları için risk teşkil eder.?

    Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr Murat Koç yüzülecek havuzun temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek kulağa su kaçması konusunda  herhangi bir şeyle kurutmaya çalışılmamalı su kaçan kulağın üzerine yatılıp kulak kepçesinin aşağı yukarı hareket ettirilerek  suyun çıkması kolaylaştırılmasını tavsiye ediyor.

     ??Dış kulak yolu enfeksiyonlarından korunmak için nemlenmiş dış kulak yolunun veya su kaçmış dış kulak yolundan suyu çıkartmak için uğraşmamak gerekir.En çok insanlar dış kulak yolundaki suyu çıkartmak için kulak temizleyici pamukları kullanmaktadırlar ve bu pamuklar o bölgede enfeksiyon oranın artırmakta hem de suyun dışarıya çıkmasını sağlayamamaktadırlar.Bu noktada dış kulak yoluna su kaçmış şahıslarda ilk etapta yapmaları gereken su kaçan kulağın üzerine yatıp kulak kepçelerini arkaya ve yukarı biraz çekerek suyun çıkmasını kolaylaştırmaları gerekir.Ancak hiçbir şekilde içine bir şey sokup karıştırarak o suyu almaya çalışmamalarını öneriyoruz.Bu daha sonra nemli ortamda üreme olasılığı artan mantar enfeksiyonlarının artmasına sebep olmaktadır.?

    Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr Murat Koç yüzerken tıkaç kullanılması gerektiğini belirtiyor.

    ??Uzun dönem yüzen hastalarda dış kulak yolu iltihabı kronikleşir cilt kalınlaşır be kulak yolu daralır.Bu şahısların mutlaka slikon tıkaçla yine kulaklarını tıkayarak yüzmeleri gerekir.Yaz mevsimlerinde kısa süreli yüzen insanlar için de kulak zarı delik olan yani orta kulak zarı problemi olan kulak zarında perforasyonu olan insanların mutlaka slikon tıkaçla tıkayarak yüzmeleri gerekir.Yine bu şahısların slikon tıkacın etkisinin ortadan kalkmaması açısından dalmasını önermiyoruz.Dalmadan yüzeyel bir şekilde yüzebilmektedirler.?

     

    Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Op.Dr Murat Koç dış kulak enfeksiyonlarının sebeplerinden bririninde  havuz kirliğinden kaynaklandığını belirtiyor

    ??Dış kulak yolu enfeksiyonlarının kulak mantar enfeksiyonlarının en sık sebeplerinden bir tanesi de hijyen koşullarına uyulmayan havuzlar.Bu noktada özellikle mantar enfeksiyonları konusunda dikkatli olmak gerekir.Havuz hijyeninin sağlandığından emin olmaları gerekir kullanacağımız havuzun.Aynı zamanda çok  kalabalık zamanlarda  havuza girmelerini çok tavsiye etmiyoruz insanların ve bu durumda mantar enfeksiyonu riskini artırmaktadır.

    Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr Murat Koç kulağa kaçan su çıkarılamıyorsa kesinlikle bir doktara başvurulması gerektiğini söylüyor.

    ??Yüzme faaliyetinden sonra yapılabilecek en önemli tedbir de orada dolgunluk hissi olursa su kaçtığını hissederlerse ve az önce anlattığımız basit yöntemle suyun çıkmadığını fark ederlerse mutlaka hızlı bir şekilde bize gelip kulaklarını temizletmelerini vakum yardımıyla temizletmelerini öneriyoruz.?

     



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.