Yolun Düşerse bu hafta dünyaya yön veren teknolojisi, hızla gelişen ekonomisi, hayran kitleleri milyonlara dayanan müzik grupları, dizi-film sektöründeki başarıları, çeşitli kültürel tarihleri ve sıcaklı sevecen insanların ülkesi Güney Kore’de...
Dost ülkemiz olarak bilinen güney koreye , Kuzey Kore birlikleri, yarımadanın tamamına komünizmi kabul ettirmek için saldırıp istila etti. Bunun üzerine BM., Güney Kore’nin kurtarılmasına karar verdi. Bölgeye BM askerleri gönderildi. Bu orduya Türkiye, bir tugayla katıldı. İşgalci komünist birliklerin Güney Kore’den çıkarılması için Mehmetçik büyük başarı gösterdi. Mehmetçiğin zaferi bütün dünyaya yayılarak takdir topladı. O zamandan bu zamana aramızdaki dostluk devam etmektedir.
Nüfusları 43 milyonu bulan ülkenin en büyük şehri başşehir Seul’dür. Kore, Çin ile Japonya arasında bir köprü olmasına rağmen, kendilerine has bir kültür geliştirmiştir. Köylerde yaşayan Koreliler, yüzyıllar önceki gibi giyinir ve yaşarlar. Şehirlerde yaşayanlar ise batı dünyasının etkisindedirler. Resmi dili Korece olan ülke , İngilizce öğrenimini de oldukça önem verirler.
Yemek yemeğe oldukça önem veren Güney Kore halkı sofralarından bizdeki lahana turşuna benzer Kimçi ‘lerini eksik etmezlermiş. Her damak tadına uygun lezzetin olduğu ülkede yemekler ve birlikte yemek yeme vazgeçilemeyen ciddi bir unsurmuş. Çeşitli festivalleri ülkede gelişen ve popülerliğinin gün be gün arttığı film ve sinema sektörü ve de hayran sayısına her gün yeni insanların katıldığı dünyaca ünlü müzik gruplarıyla Güney Kore adeta bir cazibe haline gelmiştir. Tabi bu kadar farklı ve çeşitli kültürel aktivitelerin yeri olan Güney Kore’de insanlarının ve inanışlarında ilginçlikleri oluyor. Birazda bunlara bakalım.
- Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, Güney Kore intihar olaylarının en çok yaşandığı Japonya'dan sonra ikinci ülke konumunda.
- Batı ülkelerindeki 13 rakamı gibi Güney Kore'de de 4 rakamı uğursuz kabul ediliyor.
- Yemeğe, masadaki en yaşlı kişi başlamadan kimse başlamıyor ve tabii ki bu yaşlı kişi sofradan ayrılmadan kimse ayrılmıyor.
- Yeni doğan bir bebeği 1 yaşında kabul ediyorlar.
- Ayrıca bebeğin doğumundan sonraki 100. günde büyük bir tören hazırlıyorlar.
- Tavuk boynu yerlerse seslerinin daha güzel olacağı konusunda bir batıl inanca sahipler.
- Görünüm ve güzelliğe geçtiğimizde Güney Kore dünyada en çok estetik ameliyatın gerçekleştirildiği ülke.
- Birine herhangi bir şey verirken iki ellerini birden kullanıyorlar çünkü tek elle verilen bir şeyin gönülsüz verildiğine inanıyorlar
- Sınavlardan önce saç yıkanması çalıştığınız bütün bilgileri öldürür diye bir batıl inanca sahipler. Ayrıca çok ders çalışmaktan dolayı burunları kanıyorsa yeterince çalıştıklarının kanıtı olarak görüyorlar.
- Seul'de yaşayan insanlar dünyanın en uykusuz insanları arasında yer alıyor.
- Birçok Koreli, kan gruplarının kişiliği yansıttığına inanıyor ve aynı bizdeki burçlar gibi bu durumu epey ciddiye alıyorlar.
Bunlar gibi daha nice ilginç inanışları varmış. Güney Kore, dört farklı mevsime sahip ılıman bir iklime sahiptir. Kışlar genellikle uzun, soğuk ve kurak geçer. Yazlar çok kısa, sıcak ve nemlidir. İlkbahar ve sonbahar hoş ama aynı zamanda kısa sürelidir. İstanbul’dan direk uçuşlarla gidebileceğiniz ülke Türkiye’den vize talep etmemektedir. Bu rengarenk ülkeye yolunuz düşerse muhteşem teknolojik ürünlerinden, çeşitli sokak yemeklerinden, birbirinden güzel festivallerinden ve sıcakkanlı insanlarında oluşan güzel anılar biriktirin deriz ...
Haber: Merve Akkuş
YORUMLAR
YORUM YAP!
Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.