Kayseri?nin Yeşilhisar İlçesinde yaşayan 77 yaşındaki Cemalettin Esen ilerlemiş yaşına aldırmadan vatandaşa hizmet etmeye devam ediyor.
Kayseri?nin Yeşilhisar İlçesinde yaşayan 77 yaşındaki Cemalettin Esen ilerlemiş yaşına aldırmadan vatandaşa hizmet etmeye devam ediyor. Daha önce birçok işte çalışan Cemalettin Esen emekli olduktan sonra da çalışmayı bırakmamış.
Cemalettin Esen 2004 yılında aldığı salça makinesiyle ilçe merkezi ve köylerde yaşayan vatandaşların salçalarını çekmeye başlamış. Sabah saat 5?te mesaiye başlayan Cemal Deda işini kolaylaştırmak için de randevu usulüyle çalışıyor. Salça çektirmek isteyenler 1 gün önceden randevu defterine ismini yazdırıyor. Yaşına aldırmayan Cemal Dede ev ev dolaşarak vatandaşa hizmet ediyor. 100 kilo domatesi 15 TL'ye çeken Cemal Dede maddi imkanı olmayanlardan parada almıyor. 7 çocuk ve 22 torun sahibi olan Cemal Dede ömrünün sonuna kadar bu işi devam ettirmek istiyor.
Cemal Esen amacının insanlara hizmet olduğunu söyleyerek ömrünün sonuna kadar salça çekeceğini belirtti.
?Ben 1937 yılında Nevşehir İli Ürgüp İlçesi'nin Başdere Köyü'nde dünyaya geldim. 1943 yılında babam sanat icabı annemin memleketinden babamın memleketi Yeşilhisar?a göçüp geldim. 1957 yılına kadar hamallık, çıraklık, çobanlıkla ömrüm geçti. 57-59 yılları vatani görev ifasını yaptık. 1960-67 yıllarında Karayollarında greyder operatörü, şoför olarak çalıştım. 1967?den sonra piyasada şoförlük yaptım. 1981 yılının sekizinci ayında emekli oldum. 2004 yılına kadar uluslararası İran, Irak, Suudi Arabistan?a giderek seferlerde çalıştım. 2004?te yaşlanmam dolayısıyla arabamı sattım bu görmüş olduğunuz makineyle domates çekimine başladım. Amacım vatandaşa hizmet etmek, para pul sormuyorum. Maddi imkanı olmayanların işini yapmak beni çok sevindiriyor. Randevu usulü doktorların hastaları randevuyla aldığı gibi ben de isim listesi yapıyorum. Yeşilhisar İlçesi içerisindeki köyleri tek tek dolaşıyorum. Vatandaşa hizmet halka hizmet hakka hizmet. Her işimi yapıyorum bağıma giderim bahçeme giderim. Erkenden kalkıyorum bu işi devam ettiriyorum. Ömrüm olduğu müddetçe gücümün yettiği müddetçe canım sağ olursa bu görmüş olduğunuz makineyle çalışacağım inşallah dedi.
Cemal Dede'ye en büyük desteği ise 70 yaşındaki eşi Ayşe Esen vermiş.
??Eşimle birlikte çalışıyoruz. Salça Çekiyoruz. Eşimin yetişemediği yerde ben yetişiyorum. Telefonlara cevap veriyorum. Yardımcı oluyorum. Makinesini yıkıyoruz beraber yardım ediyorum ömür böyle geçiyor. Amacımız insanlarımıza yardım etmek düşene, imkânı olmayana destek vermek. ?dedi.
YORUMLAR
YORUM YAP!
Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.